keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Etätehtävä: 16.1.

Saimme etätehtävän perjantaina. joka pidi kirjoittaa blogiin:

1. Mainosten soveltuvuus
Vertaile sivun 22 mainoksien soveltuvuutta. Mikä mainoksista on mielestäsi soveltuvuudeltaan paras? Perustele.

V:  Minusta Buranan mainos on parhain soveltuvuudeltaan, koska siinä on hyvin korostetut tekstit, mitä siinä mainostetaan ja taustakin on sopivan näköinen ison B ja buranapaketin kanssa. Se näyttää eniten selkeimmältä ja parhaiten tehdyltä. Se on eniten mainoksen näkönen.

2. Tarinallisuus
Lue mainosten tarinallisuudesta oppimateriaalin sivulta 6. Etsi aikakausilehdistä kaksi mainosta, jotka hyödyntävät jollain tasolla samaa tuttua tarinaa. Esittele valitsemasi mainokset ryhmälle. Perustele mielipiteesi


 Löysin nämä kaksi mainosta, joissa mollemmissa kulkee tarina esim. Doven mainos kertoo lempeydestä ja samalla luksuksesta, joka korostuu pehmeyden tunteeseen syventymistä. Puolestaan Activia kertoo arktisesta alueesta, josta tämän jogurtin marjat ovat lähtösin ja kylmästä ilmasta, jossa korostaa kaunis maisema.

3.  Minä digitaalisena kuluttajana
lue sivun 20 artikkeli digitaalisesta aikakausilehtimainonnasta

Minkälainen kuluttaja itse olet mainostajan näkökulmasta? Kuluttaja, joka ei piittaa mainoksista vaan suurimmissa osissa tilanteissa karttaa niitä. Tietysti kiinostavat mainokset ovat erikseen. Etsin myös paljon taustatietotoa erilaisista asioista, mitkä minua kiinnostavat eniten.  Eniten epäilen mainoksia, jotka ovat liian räikeitä ja vaikuttavat huijaukselta.
Mtä verkkosivuja käytät aktiivisesti? Käytän aktiivisesti Ilta-Sanomia, Iltalehtee, Facebook ja youtube
Minkälaisia polkuja liikut verkkosivuilta toisille?Liikun kirjoittamalla haluamani sivun kenttään, käyätn Googlea ja joskus, jos netissä tulee kiinostava asia vastaan klikkaan siitä ja täten siirryn toiselle sivulle.
Mitä digitaalisia laitteita käytät eri vuorokauden aikoina? Aamulla puhelinta, koulussa ja joskus kotona päivällä tietokonetta ja illalla katson puhelinta.

Laadi mielekartta itsestäsi digitaalisena kuluttajana. Pohdi lopuksi ryhmässä, mitkä miellekarttasi yksityiskohdat ovat todellisuudessa mainostajalle tiedossa



4.Myytit
Lue aikakausilehtimainosten myyttisyydestä sivulta 18 ja tee tehtävät:

a) Määrittele omin sanoin myytti:Aia, jota ei ole olemassa vaan se kehittyy tietyissä kuvissa itsessä eli mielikuvituksen laukkaamista erilaisissa kuvitelluissa ympäristöissä.

b) Listaa viisi myyttiä, jotka koskettavat sinua henkilökohtaisesti:Huippumalli, eläin, luonnonlapsi, kuningatar ja ikuinen omailija

c) Tarkastele erilaisia aikakausilehtimainoksia. Mitkä mainokset hyödyntävät tai sivuavat listaamiasi myyttejä?:

Kuten näissä mainoksissa näkyy kaikissa korostuu myytit vasemmasta oikeaan: luonnonlapsi, eläin, huippumalli, kuningatar ja ikuinen lomailija. Eli nämä mainokset hyödyntävät myyttejä.

5.Mainosanalyysi
Semioottinen analyysi

 Activia mainos



Orientoiva taso: Väreinä ovat   jäiset sävyt, kuin myös Activian väriin kuuluva vihreä väri. Muodot ovat selkeitä kulmaista ja pyöreää.

Kertova taso: Tarinan luo marjat, arktinen ympäristö ja itse jogurttipurkki ja paketti.

Myyttinen taso: Jäinen olo ja samalla jäiset makea marjainen tunnelma. Tämän tulkitsee neutraalina näin talvisaikaan, mutta kuitenkin hyvänä.

Soveltuvuus: Mainos sopii hyvin jogurtille sen marjojen puolesta, jotka ovat arktisen olon marjoja ja näin talviseen se on hyvää vaihtelua kesämainoksesta ja samalla kaunista katsottavaa 

Miellekartta 



Mainosanalyysi: Elikkäs analyysini on, että mainoksen väreinä toimii jäiset ja arktiset sävyt ja samalla, jogurttipurkin/ paketin vihreä väri. Muodot ovat selkeät ja mainoksessa tarinan luojana on marjat ja eniten ympäristö, joka on mieleenpainuva ja iso osa tunnelman luojaa. Myös itse jogurttipurkki ja jogurttien paketti tuo mukanaan tunnelmaa.. Myyttisellä tasolla korostuu jäinen tunne ja arktiset makeat marjat. Sen tulkitsee kylmänä mutta mukavana. Activialle mainos on poikkeus ja sopii sille hyvin, koska se on erilainen, kuin yleiset jogurtti mainokset ja on käytetty kaunista taustaa ja olomuotoa ja on otettu marjojen kasvualue huomioon.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti